Na čo sa zamerať pri výbere prebaľovacieho pultu pre bábätko?

Jedným z nevyhnutných prvkov základnej výbavičky pri narodení bábätka patrí nepochybne prebaľovací pult, ktorý by mal byť predovšetkým bezpečný a funkčný. V nasledujúcom článku Vám poradíme, na čo si treba dať pozor pri výbere toho správneho prebaľovacieho pultu.

Typy prebaľovacích pultov pre deti

Na trhu je množstvo riešení, no medzi rodičmi sú najobľúbenejšou voľbou prebaľovacie pulty umietnené na detskej postieľke, voľne stojace prebaľovacie pulty alebo komody s prebaľovacím pultom. Nižšie uvádzame krátky popis každého z riešení. Nezabudnite, že to, ktorú možnosť si vyberiete závisí od mnohých faktorov, ako je množstvo priestoru v miestnosti či finančné prostriedky. 

Prebaľovacia podložka na postieľku

Prebaľovací pult umiestnený na detskej postieľke je rešením, ktoré odporúčame predovšetkým rodičom, ktorí nemajú príliš veľa miesta v spálni alebo nemajú samostatnú izbu a chcú si v malej spálni vytvoriť detský kútik. Prebaľovacia podložka Vám umožní ušetriť veľa miesta bez toho, aby ste sa museli vzdať pohodlného miesta na prebaľovanie. Podložky sú väčšinou univerzálne, takže ich môžete použiť na postieľku 120x60 cmalebo 140x70 cm. Pri kúpe posuvného prebaľovacie pultu pamätajte na jeho výplň, t.j. matrac na prebaľovací pult, alebo podložku, pretože tieto sa predávajú samostatne.

Posuvný prebaľovací pult na postieľku

 

Voľne stojaci prebaľovací pult

Voľne stojaci prebaľovací pult sa oplatí zvoliť vtedy, keď nie ste limitovaní priestorom. Je to určite funkčnejšie riešenie ako posuvný prebaľovací pult, pretože okrem prebaľovacieho pultu získate ďalší priestor pre všetky potreby pre starostlivosť o bábätko. Vďaka poličkám prebaľovacieho pultu budete mať všetko po ruke, čo výrazne uľahčí každodennú starostlivosť o Vaše dieťatko. V našej ponuke nájdete viac farieb voľne stojacích prebaľovacích pultov, vďaka čomu ho môžete zladiť k väčšine detských postieľok. Pri výbere nezabudnite na vhodnú prebaľovaciu podložku.


 
 

 

Prebaľovacia komoda

Prebaľovacia komoda je suverénne najdrahšia z prezentovaných riešení, no zároveň aj najfunkčnejšia voľba. Do univerzálnej prebaľovacej komody s odnímateľným prebaľovacím pultom sa oplatí investovať, aby ste nábytok mohli využívať aj neskôr, keď z neho dieťa vyrastie. Do komody môžete odložiť nielen potrebné veci pri prebaľovaní, ale aj oblečenie bábätka. Široká horná časť komody Vám umožní usporiadať priestor tak, aby ste mali všetko potrebné príslušentvo vždy po ruke.

Aký prebaľovací pult si teda vybrať?

Prebaľovací pult pre dieťa by mal byť v prvom rade prispôsobený potrebám, priestoru a finančným možnostiam rodičov. Ako sme už spomínali, ak máte obmedzené možnosti čo sa týka priestoru, bude pre Vás ideálnym riešením prebaľovací pult na postieľku. Ak však máte viac miesta určite sa oplatí zvoliť voľne stojací prebaľovací pult či komodu. Kúpa komody je spojená s vyššími nákladmi, no treba podotknúť, že ju budete môcť využívať aj vtedy, keď dieťa vyrastie. Vyberte si univerzálny model, ktorý dobre poslúži aj v tínedžerskej izbe. 
Odporúčaným riešením je dokúpiť voľne stojaci prebaľovací pult do kúpeľne, aby sa dal použiť na utieranie a obliekanie bábätka po kúpaní a do detskej izby komodu s prebaľovacím pultom.