Čo je potrebné do postieľky pre novorodenca?

Medzi základnú výbavičku do detskej izby patrí posteľná bielizeň do postieľky, klínový vakúšik, chránič matraca, teda textílie, ktoré sú potrebné pre každé jedno dieťa. Či už má vlastnú izbičku alebo spí v rodičovskej spálni. Výbavička pre dojčatá je jedným z najdôležitejších prvkov prípravy na príchod dieťaťa na svet. Medzi nákupmi, ako je súprava nábytku pre deti ako je detská postieľka, prebaľovací pult a podobne by nemal chýbať ani textil venovaný deťom a posteľná bielizeň.

Plachta do detskej postieľky je jednou z najzákladnejších vecí, na ktoré treba myslieť pri nakupovaní. Plachta do postieľky je dodatočnou ochrannou bariérou proti nečistotám. Husto tkaná látka posteľnej plachty má veľmi dobrú tepelnú izoláciu, vďaka čomu dieťatku nikdy nebude príliš zima. Vysoký index nasiakavosti navyše dokonale absorbuje detský pot a je ďalšou bariérou pre choroboplodné zárodky a mikroorganizmy. Skvele doplní súpravu obliečok určenú do postieľky pre bábätká a deti. V ponuke nášho e-shopu nájdete rôzne rozmery kvalitných plachiet rôznych rozmerov (od 90x40cm až po 180x80 cm) a materiálov. Stačí nahliadnúť do našej ponuky.

 

Chránič matraca je praktickou pomôckou, ktorá ochráni matrac v postieľke a nemení vlastnosti matraca. Je ideálny v období odúčania dieťatka od plienky. V našej ponuke nájdete rôzne rozmery chráničov.

Klinový vankúš je ďalším nevyhnutným prvkom výbavičky pre novorodenca, ktorý zaručí bezpečnosť dieťatka v postieľke. Mnohí rodičia namiesto klinového vankúša volia tvrdé vankúše, ktoré sa v prvých mesiacoch života ich bábätka neodporúčajú. Ďalším, tiež neodporúčaným riešením je uloženie tvrdých kníh pod vankúš. Vzhľadom na rozdiely medzi ich veľkosťami nebude podpora vhodná a certifikovaná. Klinový vankúšik sa osvedčí nielen počas prvých mesiacov života, zaisťuje zdravý vývoj detskej chrbtice - pôrodná asistentka odporúča klinový vankúš napríklad aj pri prechladnutí, aby sa bábätku ľahšie dýchalo. Špeciálne sa odporúča aj ako prvok, ktorý skvele doplní postieľku pre trojročné dieťa. Klinový vankúšik pre bábätká je vyrobený z odvetrávanej polyuretánovej peny. Otvory umožňujú voľné prúdenie čerstvého vzduchu a akumulujú vzduch, čím zabraňujú nahrievaniu vankúša a tým aj poteniu hlavy spiaceho dieťaťa. 

 

Okrem posteľnej bielizne, klínového vankúša a chrániča matraca Vám pri narodení bábätka určite uľahčí život ešte pár drobností ako je mantinel do postieľky, detské hniezdo a organizér na postieľku. Ale o tom si povieme neskôr v ďalšom článku. Zatiaľ si môžete pozrieť našu ponuku v e-shope. Garantujeme Vám, že u nás si vyberiete kvalitné výrobky, ktoré môžete zladiť do posledného detailu.