Ako vybrať detskú posteľ

ako vybrať detskú posteľ

 

Ako vybrať detskú posteľ a nekúpiť mačku vo vreci? 

 

Ako by mala vyzerať drevená posteľ pre dieťa?
Drevo je prírodný materiál, ktorý je ekologický a praktický. Niet divu, že rodičia s radosťou vyberajú drevené detské postele. Na čo si dať pozor pri výbere takejto postele? Koľko stojí drevená posteľ a aké sú jej výhody a nevýhody?

Drevená posteľ – prečo sa oplatí vyberať?
Drevené detské postele sú hitom interiérového dizajnu za posledných rokov. Postele v tvare domčekov, teepee postele, postele so šmýkačkou či klasické jednolôžkové drevené detské postele, ktoré rastú s vaším dieťaťom. 

Veľký výber prevedení a rozmerov je veľkou výhodou drevených detských postelí. Ak chceme zariadiť detskú izbu snov v modernom štýle. Drevenú posteľ sa však pre dieťa oplatí vyberať nielen kvôli rôznorodosti vzorov a dizajnu. Je to dobrá voľba, pretože drevené postele sú praktické. Modely zahŕňajú postele, ktoré rastú s dieťaťom, poschodové postele, postele s úložným boxom či s prístelkou. 

Výhody a nevýhody drevených postelí
Drevenú posteľ je možné aj po rokoch obnoviť či zmodernizovať, dať jej iný nový svieži vzhľad pomocou farby alebo ju vylepšiť vybrúšením. Renovácia dreva nie je náročná a prináša úžasné výsledky v moderných trendoch.
V súčastnosti sú ceny dreva pomerne vysoké. Ak sa rozhodneme pre kúpu novej drevenej postele, musíme počítať aj s väčším nákladom.

Ak pre dieťa vyberieme posteľ zo surového dreva a nedostatočne ju ochránime lakom, olejom či farbou, drevo rýchlo „chytí“ nečistoty a bude náchylné na poškodenie. Treba dbať na to, či kupujeme výrobok s ochrannou dreva.

Akú drevenú posteľ pre deti vybrať?
Pri výbere správnej drevenej postele je dôležité myslieť na potreby dieťaťa. To má byť jaslička na niekoľko rokov? Bude pre nich posteľ len miestom oddychu alebo hry? Koľko miesta máme v izbe – možno sa oplatí vybrať poschodovú posteľ? Prvým krokom je výber typu postele a jej veľkosti.

Nájdite si dôveryhodného výrobcu drevených postelí. Dôležitý je typ matraca do detskej postele. Pohodlie a zdravie nášho dieťaťa ovplyvňuje matrac, nie drevený rám. Musíte skontrolovať, či sa matrac hodí k rámu, ktorý chcete kúpiť.

Pri výbere postele pre dieťa veľmi nezáleží na druhu dreva, pokiaľ vám naozaj nezáleží na konkrétnom odtieni. Pevné a stabilné postele môžu byť vyrobené z dreva dub, buk, orech alebo jelša. Dubové drevo je tvrdé a ťažké a má svetlú farbu. Dubový nábytok je klasifikovaný ako klasický a zároveň najdrahší, pretože najodolnejší. Na výrobu postelí sa však najčastejšie používa borovicové drevo. Je oveľa lacnejší a mäkší, vďaka čomu je nábytok menej odolný. Čo je dôležité, borovica nepohlcuje prach, preto je výbornou voľbou pre alergikov. Strednom voľbou je bukové drevo. Je lacnejší ako dub a takmer rovnako odolný, avšak cenovo drahší ako borovica.